ŽUPANIJA / SLUNJ

Slunjski maturant Leon izvojevao pobjedu nad sustavom - izborio se za duži veliki odmor u školi, sad će trajati 20 minuta

Slunjski maturant Leon izvojevao pobjedu nad sustavom - izborio se
za duži veliki odmor u školi, sad će trajati 20 minuta

koji je o njegovoj upornosti i objavio priču.

Najprije su ga uputili na Državni pedagoški standard srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja, u kojem stoji da odmor nakon 3. sata može trajati 15 ili 20 minuta. Napisao je stoga zamolbu Nastavničkom vijeću da se odmor produlji za 5 minuta, te uz nju priložio i pisanu suglasnost učenika-putnika kojima to što bi zadnji sat završavao u 14 umjesto u 13.55 sati ne bi stvaralo probleme s prijevozom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavničko vijeće njegov je prijedlog jednoglasno prihvatilo, a Leon je onda proveo anketu i među ostalim učenicima. Većina je bila za.

POGLEDAJTE TV PRILOG RTL-A...

- Ukupno 80 posto učenika bilo je za produljenje, a 20 posto ih je bilo protiv, kazao je za www.srednja.hr Leon, koji smatra da će zbog duljeg odmora učenici biti i bolje raspoloženi za ostatak radnog dana.

U Srednjoj školi Slunj od idućeg polugodišta tako bi veliki odmor trebao trajati 20 minuta, što još treba potvrditi Vijeće roditelja. No, piše portal, Leon zna da tu neće biti problema jer se među roditeljima već raspitao što misle o produljenju odmora.

- Leon je mene sa svime time upoznao još prije i sam se, uistinu sam raspitao među učenicima putnicima, i potpuno je pripremljen pred mene došao s tim prijedlogom. Uistinu je to vrijedno napravio. Svi znamo da je tih 15 minuta relativno kratko, budući da škola nema kantinu pa učenici idu u trgovinu kupiti si marendu. Nastavničko vijeće je također pohvalilo Leona i njegovu inicijativu i to je priča koja sada čeka potvrdu vijeća roditelja, kazala je ravnateljica škole Diana Cindrić za www.srednja.hr.

Dodaju da Leon u slobodno vrijeme volontira za Crveni križ Slunj, član je DVD-a Rakovica, pripravnik HGSS-a i predsjednik Udruge mladih Općine Rakovica.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!