ŽUPANIJA / SLUNJ

MODERNO KINO

Dok Karlovčani čekaju obnovu Edisona i kino nakon niza godina, Slunj dobiva modernu digitaliziranu kino dvoranu - sredstva stižu iz Ministarstva

Dok Karlovčani čekaju obnovu Edisona i kino nakon niza godina, Slunj dobiva modernu digitaliziranu kino dvoranu - sredstva stižu iz Ministarstva

Uređenje i opremanje kino dvorane u Slunju unaprijedit će društveni život u gradu, mišljenja su u gradskoj upravi.

Dok Karlovac još uvijek čeka obnovu Edisona i nakon već podužeg niza godina svoje prvo kino, digitalizacija kino dvorane u Slunj ide prema svom kraju. Projekt je to kojim Grad Slunj nastoji unaprijediti postojeću i razviti dodatnu ponudu na području kulture i društvenih događaja u gradu. 

Još u 2020. godini, za provođenje projekta osnivač, Pučko otvoreno učilište Slunj, osigurao je sredstva od Ministarstva kulture i medija u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je Grad Slunj participirao u iznosu od 150 tisuća kuna, i to za nabavu digitalne kino opreme, kao što je DCI kino projektor, Dolby digitalni procesor zvuka, novo perforirano kino platno s motorom, sustav za 3D prikazivanje filmova, 3D naočale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Grada Slunja poručuju  kako su u tijeku građevinski radovi u kino dvorani, koji između ostalog obuhvaćaju radove na izgradnji spuštenog stropa i uređenju kinoprojekcijske kabine. Uz to, prethode i elektroinstalacijski radovi prema novom projektu struje jer su stare instalacije dotrajale i ne prilagođene novoj opremi.

- Na radove je u 2020. godini utrošeno više od 120 tisuća kuna, dio sredstava osigurao je Grad, a dio Pučko otvoreno učilište. U ovoj godini za završetak radova planiran je još iznos od okvirno 100 tisuća kuna, poručuju iz slunjske gradske uprave.

Izdvojeno


Reci što misliš!