ŽUPANIJA / SLUNJ

JESEN U SLUNJU

U Slunju prvi put održan Dan proje u sklopu manifestacije Jesen u Rastokama - idući vikend bit će Kestenijada

U Slunju prvi put održan Dan proje u sklopu manifestacije Jesen u Rastokama - idući vikend bit će Kestenijada

Pored radionice prisutni su mogli degustirati i kupiti i ostale domaće proizvode na štandovima, ali i obići Rastoke i mlinove, uz besplatno vođenje.

Proteklog vikenda u Slunju je po prvi dan održan Dan proje, u sklopu manifestacije "Jesen u Rastokama" koja za cilj imat očuvanje tradicije, kulture i gastronomije slunjskog kraja.

- Održana je radionica izrade proje te su posjetitelji imali priliku kušati domaću proju (tradicionalan beskvasan težački kruh od više vrsta žitarica), domaću kiselnu (domaći jogurt) te svježe kuhano domaće mlijeko koje je nekada bila uobičajena hrana ovog kraja, rekla je za KAportal Dragoslava Cindrić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Slunja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pored radionice prisutni su mogli degustirati i kupiti i ostale domaće proizvode na štandovima, ali i obići Rastoke i  mlinove, uz besplatno vođenje.

- Cilj ove i ovakvih manifestacija je potaknuti naše proizvođače da ponude domaće proizvode. Događaj je obogaćen pjesmom i plesom lokalnih kulturno umjetničkih društava. Idući vikend u sklopu manifestacije Jesen u Rastokama održat će se Kestenijada, kaže nam Cindrić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!