ŽUPANIJA / SLUNJ

RAZVOJ GRADA

Covid kriza utjecala i na izvorna proračunska sredstva grada Slunja, no potpore privatnom sektoru nisu izostale - na listi prioriteta pokretanje Razvojnog centra

Covid kriza utjecala i na izvorna proračunska sredstva grada Slunja, no potpore privatnom sektoru nisu izostale - na listi prioriteta pokretanje Razvojnog centra
foto ilustracija - arhiva KAportala

- Time bi se malim poduzetnicima osigurao prostor za rad, skladištenje, početnicima inkubator, učenicima centar izvrsnosti, što će bez sumnje privući nove investitore i pridonijeti zapošljavanju, mišljenja je gradonačelnica Mirjana Puškarić.

Još jedna godina, obilježena globalnom pandemijom, otežala je poslovanje svih gospodarskih subjekata, a to se odrazilo i na izvorna proračunska sredstva mnogih lokalnih jedinica, a među njima i na ona grada Slunja. No, kako je u razgovoru za KAportal potvrdila gradonačelnica Mirjana Puškarić, mjesta za isplatu subvencija u gospodarstvu je ipak bilo, a bude li sve po planu tako bi trebalo biti i u novoj 2022. godini.  

Dodatni zamah u razvoju gospodarstva na slunjskom području, ističe gradonačelnica, trebao bi dati i Razvojni centar, kao i ulaganja na unapređenju infrastrukture poduzetničke zone.  

- Time bi se malim poduzetnicima osigurao prostor za rad, skladištenje, početnicima inkubator, učenicima centar izvrsnosti, što će bez sumnje privući nove investitore i  pridonijeti zapošljavanju, dodaje Puškarić.  

Inače, za projekt Razvojnog centra u tijeku je izrada studije izvodljivosti i idejnog rješenja, za što je utrošeno 177 tisuć kuna, od toga Karlovačka županije sufinancira iznos od 86.730 kuna. 

Gradonačelnica Puškarić za Slunj važnim ističe i sektor poljoprivrede, za koju je u 2021. godini iz proračuna izdvojeno oko 50 tisuća kuna, a u novoj godini najavljuje i nove mjere potpora za preradu i stvaranje novih proizvoda, te za nabavku opreme i mehanizacije,  za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 120 tisuća kuna. 

Uz to, uskoro prethodi i raspisivanje natječaja za zakup državnog poljoprivrednog  zemljišta na području Slunja.   

- Grad ima velike površine državnog zemljišta koje nije u funkciji poljoprivredne  proizvodnje, a dobivenom suglasnošću Ministarstva poljoprivrede na Program  raspolaganja  državnim poljoprivrednim zemljištem ostvarili su se i preduvjeti  za provođenje natječaja za zakup i prodaju, kazala je Puškarić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!