ŽUPANIJA / SLUNJ

UZ PODRŠKU MINISTARSTVA

Kroz prezentaciju novih vještina do razvoja poljoprivrednog gospodarstva: U Slunju održane radionice za žene poduzetnice u ruralnim područjima

Kroz prezentaciju novih vještina do razvoja poljoprivrednog gospodarstva: U Slunju održane radionice za žene poduzetnice u ruralnim područjima

Žene poduzetnice upoznate su s nizom zanimljivih tema koje im mogu pomoći u razvoju njihovog poljoprivrednog gospodarstva.

Prošli tjedan u Slunju je održana četverodnevna radionica „Poduzetništvo žena na ruralnim područjima“, na kojoj su sudjelovale žene s područja grada Slunja i susjednih općina Cetingrad i Rakovica.  

Kako pojašnjavaju iz slunjske gradske uprave, radionicu je organiziralo Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, s ciljem revitalizacije ruralnog područja, osnaživanja žena i pokretanja dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osim upoznavanja sa zakonskim propisima vezanim za dopunske djelatnosti, tradicijske obrte i vještine, turizam na poljoprivrednim gospodarstvima, žene poduzetnice su upoznate s nizom zanimljivih tema koje im mogu pomoći u razvoju njihovog poljoprivrednog gospodarstva. U sklopu radionice sudionice su posjetile i uspješan primjer ruralnog turizma „Plitvice Holiday Resort“ u Grabovcu, dodaju iz Grada.

Najzanimljiviji dio radionice bile su prezentacije, na jednoj od njih predstavljena je proizvodnja melema od pčelinjeg voska, sira mascarponea te izrada rolade od sira s raznim začinima. 

Održana je i radionica keramike uz podršku majstora lončara iz Petrinje Valentina Valenta, vlasnika lončarskog obrta „Lončarstvo Val“, na kojoj su prezentirane različite tehnike izrade predmeta od gline, kao i rad na lončarskom kolu.  

- Na zadovoljstvo svih, napravljeno je puno ukrasnih i uporabnih predmeta, i nadamo se da će se što više žena uključiti i u daljnje radionice koje budu organizirane u svrhu podrške poljoprivredi i razvoju prerade i drugih oblika dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, poručuju iz gradske uprave.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!