ŽUPANIJA / SLUNJ

PRIJAVE JOŠ OTVORENE

Najavljeno četvrto izdanje Rastoke Traila - do sada prijavljeno preko 500 natjecatelja iz čak 7 zemalja

Najavljeno četvrto izdanje Rastoke Traila - do sada prijavljeno preko 500 natjecatelja iz čak 7 zemalja

Utrka se održava 24. srpnja na 4 staze od 42.3 km, 20 km, 8 km i 2 km, koje su rangirane po zahtjevnosti od maratonske 42,3 km do “obiteljske” staze od 2 kilometra

Nikad uzbudljiviji Rastoke Trail u svom četvrtom izdanju čeka svoje natjecatelje. Sve što trebati učiniti je prijaviti se i sudjelovati u nezaboravnoj utrci smještenoj u predivnom pejzažu grada Slunja i Rastoka, poručili su na konferenciji za medije gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić, direktorica Turističke zajednice Grada Slunja Jasmina Mrkonja i predsjednik Atletskog Kluba Plitvice Leopold Špehar.

Trenutno je za 4. Rastoke Trail prijavljeno preko 530 natjecatelja iz čak 7 zemalja, a prijave su otvorene do 16. srpnja 2022 godine. Utrka se održava 24. srpnja na 4 staze od 42.3 km, 20 km, 8 km i 2 km, koje su rangirane po zahtjevnosti od maratonske 42,3 km do “obiteljske” staze od 2 kilometra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz prolazak pokraj Rastoka, najduža staza od 42.3 km prolazi kroz vodu što je poseban doživljaj. Staza je namijenjena iskusnijim i spremnijim natjecateljima.
Kratka staza od 20 km je namijenjena malo spremnijim trkačima željnima zabave i uživanja u prirodi na srednje zahtjevnoj stazi i već tradicionalno privlači najviše sudionika. Ova staza također ima prolazak kroz vodu, što daje posebnu čar ovoj stazi.

Rekreativna staza od 8 km namijenjena  je početnicima koji su željni boravka u netaknutoj prirodi, u bijegu od svakodnevnog stresa. Staza sadrži dva malo zahtjevnija uspona, dok je ostatak staze namijenjen početnicima i rekreativcima.

Obiteljska staza od 2 km je staza zamišljena kao zabava cijele obitelji, trče 2 člana obitelji. Moguće kombinacije su tata+sin, tata+kćer, mama+sin, mama+kćer, djed+unuk, baka +unuka, itd. Staza se proteže preko novog mosta u Slunju te završava u Rastokama i nije tehnički zahtjevna.

Izdvojeno


Reci što misliš!