ŽUPANIJA / SLUNJ

NESRETNE OKOLNOSTI

Zimska služba zakazala i na slunjskom području? Kolaps nastao na županijskim cestama - gradonačelnica pojasnila "gdje je zapelo"

Zimska služba zakazala i na slunjskom području? Kolaps nastao na županijskim cestama - gradonačelnica pojasnila
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sve išlo svojim kontinuitetom kao dok intenzitet padalina nije bio tako velik da službe nisu mogle to apsorbirati. No, desilo se na slunjskom području još nešto na što se nije moglo utjecati

Prvi ovogodišnji snijeg od svega dvadesetak centimetara stvorio je probleme zimskoj službi gotovo u svakom kraju županije, a toga nije bio pošteđeni ni slunjski kraj. Moglo se tako čuti na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Slunja gdje se tražilo pojašnjenje "gdje je zapelo". 

Gradonačelnica Mirjana Puškarić pojasnila je kako Grad Slunj ima sklopljene ugovore s ljudima koji održavaju periferne lokalne ceste dok ceste županijskog ranga održavaju Ceste Karlovac. Kaže kako je sve išlo svojim kontinuitetom kao dok intenzitet padalina, s nedjelja na ponedjeljak nije bio tako velik da službe nisu mogle to apsorbirati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, desilo se na slunjskom području još nešto na što se nije moglo utjecati. A to je da je jedno vozilo Cesta Karlovac sletjelo sa županijske ceste te kvar na traktoru i to je u ponedjeljak prouzrokovalo kolaps, poručila je gradonačelnica, te dodala da nakon dva, tri sata došlo je drugo vozilo koje je očistilo prometnice, ali nije moglo nadoknaditi tu jutarnju situaciju.

- Inače, snijeg je bio mokar i dosta su problema imali svi naši kooperanti na terenu s obzirom da je bilo jako puno povijača i kvarova na samim vozilima. Teško je sve to predvidjeti. Naravno da treba ceste održavati na vrijeme i u tu svrhu smo u ovoj godini nabavljali traktor da se upravo te situaciju malo bolje pripreme za zimske uvjete. Međutim, ono što se dogodilo i faktor koji je osigurao cijelu tu situaciju zaista su bile nesretne okolnosti na koje se nije moglo utjecati, istaknula je Puškarić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!