ŽUPANIJA / SLUNJ

ZA MLADE

U Slunju započela izgradnja Pumptrack staze - sufinancira je ministarstvo, a otvaranje je u planu u ožujku 2024. godine

U Slunju započela izgradnja Pumptrack staze - sufinancira je ministarstvo, a otvaranje je u planu u ožujku 2024. godine

Započeli su radovi na izgradnji Pumptrack staze u Slunju. Staza se gradi u neposrednoj blizini Osnovne i Srednje škole, sportske dvorane te igrališta s umjetnom travom, u Školskoj ulici.

Podsjetimo, Gradu Slunju je, temeljem Ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo 34.864,00 € za sufinanciranje projekta “Pumptrack Staza Slunj”. Cilj provedbe ovog projekta je prvenstveno podizanje kvalitete ponude sportskih sadržaja u Gradu Slunju. Ova staza predstavlja prvi takav objekt na području Grada Slunja i šire, a obuhvaća površinu od 400m2 u sklopu koje će se postaviti i dvije klupe, stol, stalak za bicikle i koš za otpatke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt obuhvaća izradu projektno tehničke dokumentacije, radove i opremanje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 67.648,88€.  Cjelokupni planirani završetak projekta je u ožujku 2024. godine.

Pumptrack staza u Slunju nije samo nova sportska atrakcija, već i direktna investicija u entuzijazam mladih. Ovaj prostor pružit će mladima priliku da izraze svoju strast prema ekstremnim sportovima, stvarajući sigurno okruženje za kreativnost i razvoj vještina. Po završetku projekta, uz svečano otvorenje, planirana je i stručna prezentacija pravilnog i sigurnog korištenja staze. 

Izdvojeno


Reci što misliš!