AKTUALNO / VIJESTI

ZAPUŠTENA NAZOROVA

Dimitrije Birač nakon našeg teksta o zaustavljenom projektu "Nazorova" ima pitanja za gradonačelnika ali i prijedlog: Maknite ogradu "gradilišta" i uredite livadu

Dimitrije Birač nakon našeg teksta o zaustavljenom projektu
KAportal/PIXELL

- Ne radi se isključivo o privatnoj parceli, već i o susjednom gradskom zemljištu preko kojega se mora riješiti kolni i pješački pristup ovoj privatnoj parceli, kaže Birač.

Nakon našeg teksta o projektu gradnje nebodera u Nazorovoj ulici i gdje je zapelo uređenje prilično zapuštenog dijela u samom centru grada još se nije javio investitor, no jest kandidat na skorim lokalnim izborima, predsjednik karlovačke Nove ljevice Dimitrije Birač. 

Birača prije svega zanima koje je to uvjete gradonačelnik Karlovca Damir Mandić postavio investitor, pa kaže i da treba maknuti metalne ograde koje već godinama ograđuju navodno "gradilište" i na tom mjestu privremeno urediti livadu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U tekstu na KAportalu od 5. travnja (pročitajte ga ovdje), između ostaloga, navodi se da je predloženi doprinos Grada kod privatne investicije mogućeg nebodera u Nazorovoj ulici – podzemna garaža. Tako je gradonačelnik Mandić izjavio: „Svoje uvjete smo postavili, investitor nam je rekao da su njemu neprihvatljivi, ali nismo odustali od razgovora. Na potezu je investitor.“

Ovim putem zatražio bih od gradonačelnika da nam kaže koji su to uvjeti postavljeni investitoru? Drugo, što je investitor rekao dok je odbijao uvjete Grada? I što je htio zauzvrat? Da ne možda opet neke dodatne kvadrature, izmjene GUP-a i ukidanje obveze javnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja za ovako vrijednu lokaciju, pita se Birač.

Kako kaže, u članku se navodi kako je gradonačelnik "naglasio da je to zaista vrijedan prostor u gradu, da je jasno kako je riječ o privatnoj parceli, ali i da buduća građevina na njoj mora imati riješeno vlastito parkiranje."

- Ne radi se isključivo o privatnoj parceli, već i o susjednom gradskom zemljištu preko kojega se mora riješiti kolni i pješački pristup ovoj privatnoj parceli, a očigledno je i kako je nužno urediti i javne gradske površine koje čine pristup pothodniku, a koje će isto tako biti pristup građevini na privatnoj parceli. Uz to, na zadnjoj se prezentaciji projekta nebodera u srpnju 2019. vidjelo kako se planira proširenje privatne parcele na račun javnog zemljišta, odnosno dijela platoa ispred pothodnika, smatra predsjednik gradske organizacije Nove ljevice.

Ipak, u vezi dotičnog zemljišta pomaka nema još od listopada 2013. (link na tekst). Kako metalno ruglo i dalje stoji na ulazu u grad ozbiljno konkurirajući za ulogu koju su dosad imale skele na zgradi Croatia Osiguranje, imam prijedlog.

Treba maknuti te metalne ograde i prostor privremeno urediti kao livadu, umjesto da sada imamo ogradu koja ide po čestici od brze ceste i po gradskom zemljištu, zaključio je Birač.

Izdvojeno


Reci što misliš!