GRAD KARLOVAC

JAVNI ILI PRIVATNI GRADSKI PRIJEVOZ?

Iz Grada reagirali na prozivke Birača: Cilj nam je besplatan, zelen i održiv javni prijevoz - spremni smo argumentirano raspravljati na tematskoj sjednici

Iz Grada reagirali na prozivke Birača: Cilj nam je besplatan, zelen i održiv javni prijevoz - spremni smo argumentirano raspravljati na tematskoj sjednici

Pozivamo gradskog vijećnika Dimitrija Birača te ostale vijećnike da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja, poručuju iz gradske uprave

Nastavno na današnji istup gradskog vijećnika Dimitrija Birača na temu javnog prijevoza u gradu Karlovcu (link), reagirali su iz gradske uprave, te u svom priopćenju poručuju kako podržavaju inicijativu za tematsku sjednicu što je već i najavljeno na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća.

Sukladno tome, spremni su argumentirano raspravljati, hoće li uslugu javnog prijevoza obavljati privatna tvrtka, javna tvrtka ili gradska tvrtka koju bi u tom slučaju Grad Karlovac trebao osnovati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Grada napominju kako Grad Karlovac nema niti vlastitu tvrtku niti vlastite autobuse kojima bi obavljao uslugu javnog prijevoza, ali smatraju da je svima zajednički cilj uspostaviti uslugu javnog prijevoza na području cijelog grada koja će biti dostupna svim građanima. Konačni cilj kojim bi prijevoz za građane Karlovca bio besplatan, zelen i održiv, financirao bi se proračunskim sredstvima.

Odluka o tome, iz Grada kažu, bit će donesena kada se napravi detaljnu analizu ulaganja troškova u javni prijevoz, a cilj im je iskoristiti sve mogućnosti financiranja iz EU fondova te u skladu s time traže rješenje.

- Ovim putem pozivamo gradskog vijećnika Dimitrija Birača te ostale vijećnike da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja, dodaju na kraju. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!